INLAGD GURKA

Inlagd Gurka

Recept

•1 kg Västeråsgurka

•1 liter vatten

•1 dl salt (inte med jod!)

•2 dl ättika 

•4 dl strösocker

•6 dl vatten

•2 msk senapsfrö

•Dill och krondill


Gör så här



1. Skiva dem med en kniv.

2. Blanda vatten och salt i en bunke och lägg i gurkan.         

     Täck gurkan med plastfolie och ställ i kylen minst   

     15 timmar.

3. Koka samtidigt lagen med ättika, socker, vatten 

     och senapsfrö. Ställ in även den i kylen i 15 timmar

     också. Då är den helt kall när den ska användas.

4. Gör rent glasburkarna som du ska använda. Diska

     ur dem!

5. Häll gurkan i ett durkslag och låt droppa av.

6. Lägg ner gurka i burken/ burkarna och varva   

     med lite dill.

7.Häll på lag så det täcker och sätt på locket   

          ordentligt.

8. Ställ den svalt!


Lycka Till 

Axelssons Handelsträdgård